Altın Kaplama Takılar ile İlgili Herşey 02

Altın Kaplama Takılar ile İlgili Herşey 02

Altın Kaplama Takılar ile İlgili Herşey

Altın Kaplama Nedir?

Takılarda dış etkenlerden korumak ve kararmayı engellemek amacıyla altın kaplama kullanılır. Tüm kadın ve erkek takılarında kullanılan altın kaplamalar 8 Ayar, 14 Ayar ve 22 Ayar olarak yapılmaktadır.

Altın kaplama tercih edilme sebebi birebir altın görünümlü takıları uygun fiyatlardan sunulmasıdır.

Altın Kaplama Takılar Nasıl Yapılır?

En çok kullanılan altın kaplama yöntemi, lehim veya kaynak yardımıyla takının üzerine altın sürülmesiyle gerçekleştirilen dolgu tekniğidir. İnce bir tabaka altın kullanılması ile yapılan rulolama yönteminde takılar, sabit ince bir tabaka ile kaplanmaktadır.

Altın Kaplama Nasıl Anlaşılır?

Altın kaplama birebir altın görünümlü olduğundan anlaşılmaz. Kuyumcular tarafından kullanılan nitrit asit yöntemi takının gerçek altın olduğunun anlaşılmasına yardımcı olur. Takının üzerine bir veya birkaç damla nitrit asit damlatılır. Eğer takıda bir renk değişimi yaşanıyorsa gerçek altın değildir.

Altın Kaplama Kararır mı?

316L Paslanmaz Çelik üzerine yapılan  Altın kaplama kararmaz ve uzun süre boyunca kullanılabilir. Buraya tıklayarak çelik ve altın kaplama ürünlerimize göz atabilirsiniz!

Gümüş üzerine altın kaplama  ise gümüşün kararabilir olması özelliğinden dolayı kararmalar görülebilir.

Altın Kaplama Nasıl Parlatılır?

Herhangi bir kabın içine su koyup kaynatılır. Su kaynamaya başladığında içine bulaşık deterjanı döküp karıştırılır. Ardından takılar bu karışımın içerisine konulur. Biraz beklettikten sonra ovalayarak durulanır.

Bir diğer parlatma yöntemi de beyaz sabun ve amonyaktır. Bir litre suyun içerisine bir fincan rendelenmiş beyaz sabun ve bir fincan amonyak eklenir. Takılar bu karışımın içine konur ve 45 dakika boyunca bekletilir. Süre dolunca su ile durulanır ve bir bez yardımıyla kurulanır. 

Altın Kaplama Bozdurulur mu?

Kullanılan altın miktarı çok az olduğu için bu takıların bir değeri yoktur ve  bozdurulmaz.

Çelik takılar ile ilgili herşey yazımızı okumak için tıklayın.

(toptan altın kaplama takı, altın kaplama bileklik, i̇mitasyon takılar, altın takı fiyatları )

Bu gönderiyi paylaş